Verduurzamen is van belang bij het halen van de doelstellingen met betrekking tot het klimaat. Ook kan verduurzamen er voor zorgen om energie kosten te verlagen. Verduurzamen kan op verschillende manieren en met verschillende financiƫle mogelijkheden.

Hoogendam Installatietechniek is vertrouwd met het gasloos maken ven een bestaande woning maar ook met het installeren van energie besparende installaties. Hierbij is het van belang om niet te hoeven inleveren op comfort.

Zoneboiler

Naast het vervangen van een bestaande cv ketel is het ook mogelijk om het sanitair warmwater te verwarmen met zon energie. Dit kan bij voorbeeld door middel van heat-pipes. Deze kunnen op vrijwel alle daken aangebracht worden. De hierbij opgewekte warmte word opgeslagen in een boiler. Dit systeem is geheel naar wens van de gebruiker samen te stellen. Ook kan deze manier van verwarmen gecombineerd worden met het verwarmen van de woning.

Hybride installatie

Er zijn een groot aantal situaties waarbij een ALL-Electric oplossing met een warmtepomp geen juiste keuze is voor het verwarmen van een gebouw of woning. Hiervoor is een hybride oplossing mogelijk. Naast de bestaande cv ketel zal dan een warmtepomp geplaatst worden. Deze zal samen met de cv ketel de warmte voorziening verzorgen. Hiervoor gebruikt Hoogendam Installatietechniek de Remeha ELGA Ace.

Warmtepomp installatie

De warmtepomp is niet meer weg te denken uit de huidige nieuwbouw woning. Maar ook in de bestaande woningbouw kunnen we u adviseren bij het gas-loos verwarmen met een warmtepomp.

Hier voor zijn diverse oplossingen mogelijk en we helpen u gaar bij het maken van de juiste keuze.

Airco

Naast het koelen van een gebouw of ruimte is het met een airco ook mogelijk om hier duurzaam mee te verwarmen. Deze manier van klimaat beheersing zorgt voor een stuk extra comfort en kan uitstekend gecombineerd worden met zelf opgewekt elektrische energie. Een airco installatie word samen met de eindgebruiker samengesteld om zo te kunnen voldoen aan alle wensen en verwachtingen.

Meer info over verduurzamen?

Of een offerte aanvragen?